Høsttur Troppen (AVLYST)


Sted: LSS

 

Hei alle Speidere i Troppen.

I dag så klarerte jeg med Jaktoppsyn om våre turplaner i helgen og det så bra ut en stund.

Etter en stund da jeg hadde oppdatert og gjort om litt på info for turen i helgen så ringte en av grunneierene meg som fortalte meg følgende.

Vår tur er planlagt midt i smørøyet for der de driver jakt og de lurte om vi kunne utsette turen vår en uke da de ikke hadde felt mye elg enda og de jakter omtrent i hele området der vi beveger oss slik at de ikke får bedrevet jakt.

Ved tanke på at jeg kanskje ikke har nådd frem til alle jegere i området så vurderer jeg til at det ikke er forsvarlig og arrangere denne turen av flere årsaker.

Den ene årsaken er selvsagt at de ikke kan bedrive jakt i dette området og jeg ønsker at fremtidige "Speideraktiviteter" skal kunne gjennomføres i området som grunneierene der disponerer og til å med kanskje vi kan komme styrket ut av dette som speidergruppe med velvilje og hjelp til og gjennomføre fremtidige speider aktiviteter i området Grop marka fra disse.

Den andre årsaken er selvsagt at jeg ikke ønsker at skal få noe skader på våre Speidere da det blir bedrevet jakt fra flere en den grunneier jeg har vært i kontakt med nå i området rundt Gropmarka, tenker da på rikosjetter fra evt. skudd osv.

Har også vurdert og flytte tur og gjøre om på planene men dette er lett for og bli krasj og missforsåelse så da flytter vi på dette til senere.

Dette er en avgjørelse som er tung og ta men har pratet litt på tvers med de andre speiderledere om dette og flertallet av disse støtter meg i denne avgjørelsen som ble tatt.

Beklager men jeg som leder av troppen må tenke sikkerhet til speiderene i førstesete og ikke minst sammarbeid med andre på tvers av grupper, lag og foreninger.

Samtidig så har jeg lært at vi burde tatt kontakt med grunneiere på et tidligere tidspunkt en det som ble gjort denne gangen her. 

Vi setter opp dette opplegget ved en senere anledning da Jegerene er ferdig med sin jakt. (1.November er elg jakta slutt)

Med andre ord blir det ikke gjennomført noe tur i helgen i forbindelse med speideraktiviteter.

Mvh
Øyvind

Overnattingstur (2 Valg) 

Disse har speideren meldt seg på til på møtet som var Onsdag 21.10.20

1. Fra 23.10 til 25.10 (Passer for de største Speidren i gruppen)

Oppmøte LSS kl 17.00 for pakking av fellesutstyr og utreise til der turen starter. 

2. Fra 24.10 til 25.10 (Passer for alle)

Oppmøte LSS kl 10.00 for pakking av fellesutstyr og utreise til der turen starter. 

Felles for utreise er at foreldre kan være behjelpelige og kjøre speideren til der som turen starter. 

Turen avsluttes Søndag ca. kl. 13.00